sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Sunnuntain ratoksi

Jatkoin viime sunnuntaina kesken jääneitä ompeluksia tänään. Viime aikoina on tuntunut siltä, että ainoastaan sunnuntaisin, etenkin sunnuntaina aamupäivän aikana, on innostusta ommella. Arki-illat alkavat olla jo hämäriä, eikä töiden jälkeen jaksa asettua ompeluhommiin, vaikka ompeluksessa ei olisi montaa saumaa jäljellä

Ompelu innosti nyt myös siksi, että olemme muuttamassa pian väliaikaisasuntoon, enkä tiedä, saanko sisustettua sinne ompelupistettä. Ja näiden lahjojen olisi voinut käydä köpelösti, jos en voikaan ommella uudessa asunnossa!

Ensimmäisenä esittelyssä kummipojan synttärilahja:

 


Autokangas on ostettu viime joulun lomareissulla Ottobren liikkeestä, ihan kummipojan syntymäpäivälahjaa varten. Mutta koska itse juhlapäivä on vasta marraskuussa, en ole tullut tehneeksi lahjaa aiemmin.

Autokangas näytti yksistään vähän vaisulta, niin lisäsin mustan trikootaskun ja mustat resorit hihansuihin ja pääntielle. Tasku on tikattu punaisella langalla. Paidan kaava on Suuri Käsityölehdestä, mutta en nyt muista numeroa. Tavallinen trikoopaidan kaava se oli.
Kangasta jäi jäljelle sen verran, että tein myös pipon. Reunaan myös mustaa resoria. Toivon mukaan 4-vuotiaalle kelpaa autopaita ja -pipo!

Lisäksi ompelin tilkkutyynyn loppuun:
 Tyynyn kuvatilkut ovat siis ystäväni 4-vuotiaan tyttären piirtämiä ja minun ompelemia (aiemmin esitelty täällä). Tilkkureunukset syntyivät oman kangasvaraston tilkuista. Lisäksi keksin pistellä etupistoja kuvatilkkujen ympärille, näin ne tuntuvat erottuvan tilkkupinnasta paremmin.
Taustakankaaksi löytyi sopiva palanen pikkutilkuissakin esiintyvää ruskea-pinkkiä kangasta. En jaksanut ommella vetoketjua (=ei löytynyt varastoista sopivaa, enkä jaksanut/ehtinyt vetskakaupoille), enkä nappeja tai neppareita, joten ompelin tyynyn vain yläreunasta kiinni päällitikkauksella. Saahan sen purettua, jos tarvii pyykätä tyynynpäällinen.
Nyt meillä alkaa sitten tavaroiden pakkaaminen muuttoa varten: ompelukamppeita pakkailin jo näiden valmistuttua!

2 kommenttia:

Kaisa kirjoitti...

Tulipa hauska lopputulos! Äpit ovat todella onnistuneita ja olet onnistunut hienosti vangitsemaan alkuperäisten piirrosten hahmon. Tulee varmasti pikkutytön mielityyny! Onnea muuttoon! Väliaikaisasunto on myrkkyä ompeluksille, voin kertoa itsekin väliaikaisasunnossa majailevana, mutta onneksi neulomukset vie vähemmän tilaa ja edistyvät paremmin.

Outi kirjoitti...

Kaisa: Kiitos :) Pitkä oli tämä ompeluprosessi, mutta itse olen ihan tyytyväinen lopputulokseen, toivottavasti saajakin!

Onneksi langat ja puikot saa tosiaan sijoitettua väliaikaisasuntoonkin ihan helposti, niin ei jää käsityöt vallan tekemättä!