sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Tilkkuilua

Nämä aiemmin esittelemäni tilkut ovat odottaneet jatkotyöstöä, vaikka ideat ovat kyllä mielessä muhineet. Mutta eivät ole sitten ideat tekeytyneet valmiiksi asti, kumma juttu! Sunnuntaiaamun ratoksi ryhdyin vihdoin ompeluhommiin, kun olin jo sen verran saanut aikaiseksi, että olin leikellyt sopivia tilkkuja valmiiksi.
Tällaisen tyynynpäällisen puolikkaan sain aikaiseksi.
Ei ehkä oikeaoppista tilkkutekniikkaa, mutta jotain sinnepäin. Värien sommittelua en juuri tehnyt, katsoin vain, että samat kankaat eivät osuneet vierekkäin. Sellainen räsymattohenkinen tunnelmahan tästä tulee, mutta sopii kyllä jotenkin noihin ukkeleihin!
Kankaina käytin Marimekkoa (Keisarinna ja Silkkiuikku) sekä muita puuvillakankaita. Kankaat löytyivät varastostani ja sain pieniäkin paljoja käytettyä. Oikeastaan tuo vihreä pikkukukallinen on ainut, joka sopii tilkkuiluun pienen kuvionsa puolesta. 
Tilkut ovat kokoa viivottimen leveys x n. 7 cm. Ompelin tilkkuja pitkäksi jonoksi, ja sommittelin sopivasti kuvatilkkujen ympärille. Koko tämän kappaleen koko on 38 cm x 38 cm.

Nyt pitäisi vielä löytää taustakangas niin tyynynpäällinen on valmis. Toivottavasti kelpaa taiteilijalle tällainen tilkkutoteutus!

Ei kommentteja: