maanantai 13. elokuuta 2012

Piirrettyä ja ommeltua

Tein tässä yhteistyötä ystäväni nelivuotiaan tyttären kanssa ja kokeilin, minkälaisia ompeluksia saisin aikaiseksi hänen piirroksistaan. 
Tyttö on kovin innostunut piirtelemään tällaisia ihmishahmoja, jotka ovat kuulemma äppejä (nukke tai tikku-ukko on Nivalan murteella). Minulla tuli heti ompeluidea mieleen, kun piirrokset näin, ja valitsimme sitten yhdessä neljä kuvaa, joilla voisin vähän harjoitella.

Olen nähnyt ainakin Muita ihania -blogissa vastaavia tilkkuja, joten idea ei todellakaan ole oma! Samoin Kajsan iloiset tilkut -kirjassa oli jotain vastaavanlaisia töitä.
Piirsin hahmot kankaalle lyijykynällä siten, että teippasin alkuperäisen kuvan ikkunaan ja valkoisen kangastilkun päälle, niin alkuperäisen kuvan pystyi helpommin jäljentämään. Idea edellä mainitusta blogista :) 
Etsin hahmojen mekoiksi sopivia kangastilkkuja, jotka silitin liimaharsolla kiinni taustakankaaseen. Ompelin ne suoralla ompeleella vielä reunasta kiinni. Jalat, kädet, pään ja kasvot tikkasin koneella, hiukset kirjailin käsin.
Yhdet kasvot kirjailin käsin (yllä), mutta en oikein ollut jälkeen tyytyväinen. En ole myöskään hiuksiin kovin tyytyväinen, mutta en oikein keksinyt muuta tapaa.
Minusta nämä piirrokset ovat niin hauskoja ja ihastuttavia! Kovasti yritin pysyä taiteilijan jäljen mukaisessa toteutuksessa. Nämä tilkut ovat nyt hautumassa ja mietin parhaillaan yhteensopivia kankaita, jos tekisin jonkinlaista tilkkupintaa. Lopputuotoksena pitäisi tulla koristetyyny, lahjaksi piirtäjälle itselleen. 

Nelivuotiaan piirtäjän taidot ovat karttuneet sitten näiden piirrosten, hahmoilla on nykyään kruunuja ja helmikoruja, ja saattaapa olla matkalaukkukin! Oli minun onni, että tartuin ideaan aiemmin, kun kuvat olivat yksinkertaisempia, niin pääsin vähän helpommalla ompelulla :)

10 kommenttia:

Anu kirjoitti...

Ihania! Meillä 6v piirsi t-paitaa varten kuvan jonka tyydyin kyllä tikkaamaan pelkästään langalla. Kirjaillut hiukset on upeat.

Neulisti kirjoitti...

Suloisia!

Hurahtanu Heidi kirjoitti...

Nämä on ihan mahtavia! Taitaa kyllä neiti neljäveeki olla ylpeä kun saa piirustuksensa takaisin. :o)

Sanna kirjoitti...

Mahtava idea ja toteutus!

Outi kirjoitti...

Anu: Kiitos! Lasten piirroksista saa kyllä kivoja juttuja ommellen, ja riittäähän se pelkkä tikkauskin kivaan lopputulokseen :)

Neulisti: :)

Hurahtanu Heidi: Kiitos! Ainakin tyttö tykkäsi kun pari ensimmäistä valmistunutta jo näytin!

Sanna: :) Toivon mukaan jatkotyöstö onnistuu myös, etteivät jää pelkiksi tilkuiksi..!

Anonyymi kirjoitti...

Äppejä :) Tosi hurmaavia, olet hyvin alkuperäishengessä kiinni.

Tiina

Zelda kirjoitti...

Aivan äärettömän suloisia:)

Outi kirjoitti...

Tiina ja Zelda: Kiitos :)

Laura kirjoitti...

Aivan ihania!

Outi kirjoitti...

Laura: Kiitos :)