perjantai 29. huhtikuuta 2011

Mekko-ompeluksia

Kevääseen kuuluu monia juhlia, seuraavana tietysti vappu. Ja juuri kun pääsiäisestä selvittiin! Ehdin muuten vielä viimeisille hiihtolenkeille mökillä pääsiäisenä, mutta hieman oli vähälumiset ladut..

Vapun jälkeen seuraakin joukko syntymäpäiviä, ja onhan siinä äitienpäiväkin. Syntymäpäiviä juhlistavat kummityttöni (11 v) sekä ystäväni tytär (3 v). Kummitytön pakettiin sujautan edellisellä kerralla esittelemäni retkipelin. Ystäväni tyttärelle taas ompelin kesäisen hellemekon (koska eikös se helle tule tänäkin kesänä!).
Mekon kangas on Ottobren mallistoa, Rovaniemen liikkeen viime kesäisestä loppuunmyynnistä. En silloin vielä tiennyt, mitä kankaasta tekisin, mutta oli vain pakko ostaa palanen, kun kuosi oli niin kiva! Ja tällaiseen kesämekkoon oikein passeli! Mekkoon otin kokovinkkiä Suuri Käsityölehden numerosta 5/2004, toivotaan että on sopiva 3-vuotiaalle. Toinen samanlainen mekko on mulla jo tekeillä, paljon pienempänä vain. Mutta siitä lisää myöhemmin!
Etukappaleessa olkainten kohdalla on kukkakoriste ja nappi. Virkatut kukkaset olen aikoinaan hankkinut Tiimarista ja sopivanväriset napit löytyivät nappilaatikosta.

Mekon kanssa sopii tietysti laittaa hiuksiin samaa sarjaa oleva pinni. Tein mekkokankaasta jojo-kukan, johon ohjeistusta löytyy esimerkiksi täältä. Koristeena on samanlainen virkattu kukka ja nappi kuin mekossakin. Pinni on ihan omista pinnivarastoista, kun nykyiseen lyhyeen hiusmalliin ei pinnejä juuri tarvita.

Tietysti kevään juhlijoille täytyy olla kortit, ja ne tekaisin samalla, kun ompelin mekkoa.

Ompelin kartonkikortteihin tuollaiset sutturakukkaset ihan vapaalla kädellä ja sellaisella vapaapaininjalalla (mikähän sen oikea nimi taas olikaan?). Tässä on kortit ainakin näille synttärisankareille, ja mahdollisesti yksi voisi olla äitienpäiväkortti vaikkapa mummille
.

Osallistun näillä viimeisimpään materiaalientuhoamishaasteeseen, eli MaMa-haasteeseen nro 8, jossa teemana kun oli kevään juhla.

Siskon Sylvikin on vähän edennyt:
Seuraavaksi pitäisi tehdä laskelmia selkäpalmikon sijoittamisesta. Nyt vain houkuttelisi tehdä kaikkea kesäisempää!

3 kommenttia:

Leena 37 Tuntia Vuorokaudessa kirjoitti...

Kaunis mekko! En ole koskaan itse tehnyt tuota rypytystä, monta kertaa on ollut ajatuksissa. Onko se helppo?

Kortti on myös kiva idea! Ja pinnit. Kiitos osallistumisesta:)

Maritta kirjoitti...

Ihana mekko! Ja nuo kortit on kyllä hauska idea. Sylvi näyttää kadehdittavan hienolta, tuo väri on niin hyvä valinta. Hauskaa vappua!

Outi kirjoitti...

Leena: Kiitos! Unohtui tuossa postauksessa kertoakin, että taistelin rypytyksen kanssa muutaman tovin... Alalankana oli siis kumilankaa, joka ei ollut riittävän tiukalle keriytynyt, joten kumilankoja on vedeltävä tiukemmiksi. Ja kahdesta kohdasta ainakin katkesi lanka kun kiristelin... Ja toisekseen kun tarkkaa mittaa ympäryksestä ei ollut missään ohjeissa, niin en voi nyt tietää, onko mekko sopiva vai liian kireälle kiristetty! Mutta hei, kantsii silti kokeilla ;)

Maritta: Kiitos! Kortteja oli hauska tehdä, pitää kehitellä muitakin kuvioita tässä. Ja tykkään kans tuosta Sylvin väristä, harmi kun ei tule itselle..!