sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Kevät tuli, lumi suli

... ja niin edelleen! Tuttu rallatus lapsuuden kevätleikeistä. Leikkeihin ja peleihin liittyi viimeisin MaMa-haaste, jonka teemana oli kivi-paperi-sakset. Haastetta tässä kyllä olikin, mutta hieman mietittyäni sain idean, joka itse asiassa onkin ollut mielessäni joskus, mutta jäänyt sitten toteuttamatta.
Kesällä tehdään kaikenlaisia retkiä ja piknikkejä. Siellä on pääosassa varmasti eväät, mutta myös jotain tekemistä on kiva olla mukana. Siispä värkkäsin tällaisen pelipussin.
Toisella puolen on Mylly-pelin pelikenttä:
Ja toisella puolen perinteinen jätkänshakki (ja kappas siellähän on jo voittaja!):
Tällaiseen pussukkaan muistelen nähneeni joskus ohjeita Suuri Käsityö-lehdessä, mutta siinä taisi olla pelkästään jätkänshakki-peli. Ja Novitassa oli joskus ohje virkattuun retkipelilautaan.

Pelinappulat ovat kiviä, jotka nappasin kukkapurkkien katekivistä. Niitä oli sattunut ihan liikaa yhden kukan juurelle. Paperi on mukana pelissä peliohjeiden muodossa. Tulostin ohjeet molempiin peleihin ja liimasin tukevamman paperin molemmin puolin. Ohjeet on varmuuden vuoksi hyvä olla mukana!
Ja sakset olivat oleellisesa roolissa haastetyön toteuttamisessa.
Tietysti kivi-paperi-sakset -teemaa voi käyttää pelissä, kun arvotaan aloittaja! Tämän kirjoitin myös peliohjeisiin.

Pussissa käytin kangasvarastoista löytyneitä kankaita. Vihreästä olen tehnyt joskus sohvatyynyjä ja raitakangas on Marimekon palalaarista taannoin löytynyt mallipala. Nyt vain mietin, kenelle pussin lahjoitan.. Lähipiirissä on eri-ikäisiä lapsia, ja syntymäpäiviä tulossa, mutta minkähän ikäisille nämä pelit oikein soveltuvat parhaiten?

9 kommenttia:

Leena 37 Tuntia Vuorokaudessa kirjoitti...

Todella hieno ja siististi toteutettu työ! Kelvollisesti olet saanut hankalan aiheen tungettua toteutukseen:D

Kiitos osallistumisesta!

raita kirjoitti...

Mahtava idea ja lopputulos näyttää hyvältä!

Pia K kirjoitti...

Hieno idea tosiaan! Virkatun myllypelin ohjeen muistan minäkin nähneeni, ja saman voi toteuttaa myös vohvelipujotteluna - onnistuu lapsiltakin. Pelien sanoisin soveltuvan kaiken ikäisille noin kuusivuotiaasta alkaen :)

Outi kirjoitti...

Leena: Kiitos :) Haastetta oli tosiaan tällä kertaa!

Raita: Kiitos!

Pia K: Kiitos! Arvelin myös, että kuusivuotiaalle tämä peli sopisi, mutta sen ikäistä ei tällä kertaa löydy.. Ehkä peli sopisi 11-vuotiaallekin!

Jokke kirjoitti...

Hyvin kekattu!

Outi kirjoitti...

Jokke: Kiitos :)

PIUZA kirjoitti...

Tää on kyllä niin hieno idea ja kaunis toteutus!

Taidan tehdä itse vastaavanlaisen, tai kaksi. Toinen itselle ja toinen pelejä rakastavalle ystävälle.:) Mylly peli oli muuten uusi tuttavuus. En sitten tiedä onko kovinkin tunnettu peli?

t.Paula

PIUZA kirjoitti...

PS. Luulisin pelien soveltuvan kaiken ikäisille, heti kun oppivat pelaamaan. Näitähän voisi myös tehdä erilaisia, jos tietäisi tällaisia helpohkoja lautapelejä enemmänkin.

t.Paula

Outi kirjoitti...

Paula: Kiitos! En tiedä myllypelin laajemmasta tunnettuudesta, mutta muistan että lapsena kun mummilassa sitä pelattiin, pelilauta löytyi shakkilaudan toiselta puolen. Ja tosiaan, tätähän voisi laajentaa muihinkin helppoihin lautapeleihin :)