tiistai 15. maaliskuuta 2011

Keväinen värisuora kaulalle

Kevät on ihan nurkan takana, siitä antaa viitteitä pitenevä päivä ja ihana keväinen auringonpaiste! Viimeisin MaMa-haaste liittyikin tähän hetkeen: kevään värisuora, eli keltainen, vihreä, vaaleansininen ja -punainen, ja toteutustapa muuten vapaa. Minun värisuorani on tällainen:
Haaste aiheutti minulle vähän miettimistä, kun en ole lainkaan sinisen ystävä, ja harvoin tulee muillekaan tehtyä mitään sinisen sävyistä. Turkoosia toki olen käyttänyt, ja sitä olisi löytynyt yksi fleecepalanen. Mahdottoman suuria materiaalivarastoja tutkittuani löysin kuitenkin jotain pientä, nappeja! Ja niistä syntyi keväinen koru.
Korussa on värisuoran värien lisäksi valkoisia nappeja, sillä värinappeja ei olisi riittänyt ihan koruksi asti. Kaikki napit, kukkanappeja lukuunottamatta, ovat käytettyjä paidannappeja. Kukkanapit olen ostanut joskus muinoin jotain lastenvaateompelusta varten, mutta en ole näköjään tarvinnut kaikkia.

Kukkanappeja on siis kaksi, toinen on takana lukon virkaa toimittamassa ja toinen tuossa keskellä edessä. Tein korun virkkaamalla vaaleanvihreää kirjontalankaa nappien läpi, virkkuukoukku oli 1,0 mm. Toiseen päähän virkkasin pienen lenkin, joka toimii "lukon" vastakappaleena.
Tykkään kyllä korusta, ja innostuin tämän tekemisestä. Näitähän voisi tehdä lisää, jos vain nappeja (siis kivoja) olisi enempi!

8 kommenttia:

Leena kirjoitti...

Tää on varsin suloinen! Vaikka vähän siis itse vierastankin noita värejä, niin näin minimalistisella tuotoksella voisin kyllä ilahduttaa kevään kunniaksi itseänikin!

Kiitos osallistumisesta!

Jokke kirjoitti...

Oikein suloinen kevätkoru.

Riitta kirjoitti...

Kiva kaulakoru, virkattu nauha on hyvän näköinen!

Outi kirjoitti...

Leena: Kiitos! Itse tykkään näistä väreistä, paitsi sinisestä, mutta tässä korussa se kyllä menee :) Ja hei, kiitos itsellesi hauskoista ja haastavista haasteista!

Jokke: Kiitos!

Riitta: Kiitos!

päivi-helena kirjoitti...

Napeistahan saa vaikka mitä!Kiva!

Outi kirjoitti...

päivi-helena: Kiitos! Napit sopii tosiaan moneen juttuun :)

Maritta kirjoitti...

Aivan ihana! Ja kivan pirteä, sopii kyllä kevääseen :D

Outi kirjoitti...

Maritta: Kiitos, tykkään kans näistä väreistä, kun sopivat niin hyvin kevääseen! Tuo sininenkin menee noiden muiden kanssa oikein passelisti.