sunnuntai 12. syyskuuta 2010

Syysväreissä

Innostuin niin kovasti Titityystä ostamastani syksyisen värisestä lankavyyhdistä, että se oli pakko samantien keriä vyyhdiltä ja pistää puikoille! Päätin heti, että en raski kutoa tästä langasta sukkia, vaikka sukkalankaa varsinaisesti onkin. Lanka tuntui niin ihanan pehmoiselta, että päätin tehdä huivin. Mietin kyllä siinä kutoessani, että minkä ihmeen takia ostin tämän värisen langan, eihän mulla ole edes siihen sointuvaa pipoa, ja sopiiko se edes minkään takin kanssa! Kunnes huomasin, että onhan mulla punainen syystakki, ja voihan tätä huivia pitää ennen pipokauttakin..
Malli: Multnomah
Lanka: Punta Yarns Merisock, vajaa 100 g
Puikot: 4,5 mm

Malliksi valitsin monen kutoman Multnomahin. Se oli tarpeeksi yksinkertainen ja kuitenkin siinä on pieni ripaus sitä jotain, eli reunapitsi. Langan väritys on sen verran vaihteleva, että mitään perinteistä pitsihuivia en halunnut tästä toteuttaa.

Tässä on kyllä niin syksyiset ruskan sävyt, ja yllättäen alkaa luontokin vaihtaa väriä näihin sävyihin! Mutta vielä on vähän kesää jäljellä parvekkeella. En millään viitsi heittää krasseja pois, kun ne kukkii vielä ja nuppujakin on. Huivihan sointuu näihin krassinkukkiin loistavasti!
Viljelyspalsta tuotti muuten hyvin satoa. Perunaa, naurista ja porkkanaa on vielä maassa ja niiden lisäksi salaattia, kurkkua ja raparperia on tullut. Sadonkorjuutyöt on seuraavaksi tiedossa.

4 kommenttia:

Outi kirjoitti...

Kaunis huivi, upean värinen.

hillanen kirjoitti...

Aivan ihana!

Outi kirjoitti...

Outi: Kiitos! Huivin väri on minustakin kaunis, nyt kun huivia on tovin katsellut ja noihin väreihin tottunut.

Hillanen: Kiitos :)

Maritta kirjoitti...

Ihana huivi! Multa on mennyt tämä postaus ihan ohi. Tuo Multnomah ois kiva kokeilla neuloa, siinä pääsee kyllä oikeuksiinsa värikkäät langat. Tuo viljelyspalsta oli varmasti kiva, sitä olisi joskus kiva itsekin kokeilla, mutta epäilen mahtaisko sato olla kovinkaan runsas :D Mutta ihanahan se olisi, kun saisi jotain ihan itse kasvatettua tarjota.