sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Kalastajapaidat

Joskus keväällä tämä kalastajakangas ihastutti minut niin, että tilasin pätkän. Kangas jäi odottelemaan parempaa ajankohtaa ja sopivaa toteutustapaa. Ajatuksena oli kuitenkin, että teen jotain sekä omalle että siskon tytölle, heillä kun on kalastaja-ukki. Mietin jossain vaiheessa bodyja, mutta päädyin sitten helpompaan eli paitaan.  
Kaava: OB 4/2012
Koko: 74 cm
Kankaat: Majapuulta, hihansuiden musta trikoo omasta jemmasta 

En muistanut enää, olinko pessyt kankaan vai en, joten leikkelin vain menemään. Taisi kuitenkin käydä niin, että kangas oli mennyt vahingossa pesemättömänä kangaslaatikkoon, ja nyt pelkään, kuinka paljon paidat kutistuvat ja lähtevätkö saumat vetämään kieroon... Toivottavasti saadaan käyttöpaitoja pikkumokasta huolimatta.
Vaikka paidat ovat yksinkertaiset malliltaan, tulin valinneeksi melko työläitä yksityiskohtia. Jo se, että tikkauslankaa pitää välillä vaihtaa eri väriseksi, vie aikaa ja aiheuttaa miettimistä työvaiheiden kanssa.

Laitoin olalle nepparilistan itse soveltamallani tavalla. Ohjeessa oli nappihalkio keskellä takana, mutta en halunnut sitä tällä kertaa sinne.
Hihansuihin laitoin mustat trikooreunat ja tikkasin ne pinkillä langalla, samoin kauluksen resorikäänteen tikkasin pinkillä.
Tykkään kyllä lopputuloksesta! Kangas itsessään on niin värikäs, joten sen kummempia koristeita paidat eivät mielestäni kaipaa.


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hianot on!!! Kyllä tyttöjen nyt kelepaa ukin kans hengailla. Ei missään nimessä kaipaa mitään lisä kommervenkkejä. IS

Outi kirjoitti...

Kiits!! Kyllä tosiaan kelepaa :)