sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Joulun kortit


Taas on se aika käsillä, kun joulukortit on aika postittaa. Kortit on askarreltu, enää puuttuu postimerkit, ja ei muuta kuin korttinippu postiin!

 


Tämän vuotisten korttien esityöt tehtiin jo viime vuoden askartelutalkoissa, kun tein varastoon sydänpainatuksia, ihan varalta ja askartelun ilosta! Värit ja kangas olivat siinä kerran saatavilla, niin tein perunasta sydänleimasimen ja painelin monta riviä sydämiä. Jätin kankaan odottelemaan tätä joulua, aikeena tehdä joko kortit tai käyttää tilkut johonkin muuhun jouluiseen askarteluun tai ompeluun. Kortit näistä sitten tuli: tilkku liimattiin korttipohjalle ja ommeltiin tikkausta reunaan. 
Koristetikkejä minun ompelukoneesta ei löydy, paria kukkakuviota lukuunottamatta, joten tyydyin suoraan ja siksakkiin. Olispa ollut hieno, kun olisi voinut ommella vaikkapa tällaisia tikkejä (Kotolivingin viime vuoden joulukalenterin numerot on hauskat)! 

Sydämiä ei riittänyt kaikkiin kortteihin, joten tein vihreästä puuvillakankaasta lisäksi kuusikortteja. Osaan korteista olen hyödyntänyt kierrätysmateriaalia: messuilta saatuja esitekansioita.
Jouluista tunnelmaa jatkan pistäytymällä tänään joulutoreilla. Luminen maisema on onneksi pysynyt, ja tuo osaltaan joulumieltä!

2 kommenttia:

Heidi kirjoitti...

Onpa ihania kortteja! Yksinkertainen on kaunista.

Outi kirjoitti...

Heidi, kiitos! Niin, saahan sitä kaunista yksinkertaisemminkin :)