sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Ja paketeista kuoriutui

Joulu on juhlittu, paketit avattu, jouluherkut syöty ja nautittu lomailusta. Loma jatkuu vielä pohjoisen kierroksen jälkeen kotioloissa.

Muutamia joululahjoja tein itse, tässäpä ensimmäiset niistä.
Äiti, mummi ja anoppi saivat samanhenkiset korut isoäidinneliöriipuksella. Korurasia on taiteltu tapetinpalasesta.


 


Äidin ja anopin korut on pujotettu koruvaijeriin kera puu- ja siemenhelmien. Lukko ei näissä kuvissa näy, mutta laitoin sellaisen salpalukon molempiin.
Helmiä on vain vähän matkaa isoäidinneliön molemmin puolin. Mielestäni näin tuli aika tyylikäs, ja toisekseen helmiä ei varastoissani olisi riittänyt kahteen koruun koko matkalle.

 
 


Mummille tein vähän erilaisen version napeista. Pujottelin nappeja ja mustia siemenhelmiä vuorotellen, ja keskelle sijoitin isoäidinneliön.
Isoäidinneliöt virkkasin ohuesta liukuvärjätystä kirjontalangasta 1 mm koukulla. Lanka on vanhaa perua käsityövarastostani. Kokoa neliöllä taisi olla n. 3 cm x 3 cm (en muistanut mitata...). Tärkkäsin neliöt erikeeperin ja veden sekoituksella. 

Koruvaijeria, lukkoja ja helmiä olen joskus ostanut Tiimarista ja napit löytyivät nappilaatikostani. En ole mikään koruekspertti, joten vaijerikoruissa käytin työvälineinä pihtejä, jotka meiltä löytyy työkalupakista!

Niin ja isoäidinneliöt valikoituivat koruihin ihan siitä syystä, että korujen saajista tulee isoäitejä ja isoisoäiti tässä keväällä!

4 kommenttia:

Heidi kirjoitti...

Teille on tulossa vauva? Onnea jo ennakkoon!

Outi kirjoitti...

Heidi: Kyllä, meillä odotellaan kevätvauvaa! Kiitos onnitteluista :)

Hurahtanu Heidi kirjoitti...

Oioi, ihania aikoja teilä! Tuhannesti onnea odotukseen! Hienot korut ovat saaneet tulevat mummot lahjaksi - ja ajatus niissä on aivan ihana. <3

Outi kirjoitti...

Hurahtanu Heidi: Kiitos :) Tähän saakka on kaikki mennyt hyvin niin odotus on ollut ihan mukavaa, mutta saa nähdä kun maha vielä kasvaa niin miten sitä kaikkea jaksaa tehdä!