torstai 22. maaliskuuta 2012

Lomaneuleita

Hiihtolomalla piti olla mukana useampiakin neuleita, jos vaikka sattuisi huonoja kelejä eikä voisi ulkoilla. No, kelit oli hyvät ja ulkoiltiin, mutta siitä huolimatta ehdin käsitöitäkin tehdä!
Nämä säärystimet mulla on ollut tekeillä jo jonkun aikaa matkaneuleena ja valmistuivat mökillä. Tämä oli tällainen tarpeeksi helppo matkanpäälle otettavaksi. Aika tylsää kudottavaahan tämä pelkkä sileä oli, mutta arvelin, että langan värit ja raidoitus pääsevät sileässä neuleessa parhaiten oikeuksiinsa. Tein kuitenkin kaksi säärystintä yhtäaikaa magic loop-tekniikalla, joten sain vähän jujua kutomiseen.
Malli: silmukkamäärään arviota jostain Ullaneuleen ohjeesta, resorit alkuun ja loppuun ja välissä sata kerrosta sileää oikeaa
Lanka: Handun kasmir-sukkalanka
Puikot: 2,75 mm

Lanka oli ihanan tuntuista, pehmeää ja lämmintä. En raskinut tehdä langasta sukkia, kun ajattelin, että kuluvat puhki pohjasta, ja näinpä päädyin kutomaan sukan varret, siis säärystimet! Nyt pitää vain opetella käyttämään näitä, ja niitä aiemmin tekemiäni säärystimiä.
Kotona vielä tutkailin säärystimiä, enkä malttanut jättää niitä ilman koristuksia. Lisäsin siis nappirivistön säärystimien reunoille, kun nappivarastosta löytyi sopivan väriset napit.
Otin matkalle mukaan myös vajaan kerän Cascade 220:aa ja nelosen puikot, aikomuksena kutoa miehelle pipo. Ja pipohan valmistui melkein loman aikana. Lanka loppui kesken, joten pipon reunaa piti jatkaa 7 veljeksellä kotona.


 


Malli: omasta päästä, aloitus päälaelta ja lisäyksiä joka toisella kerroksella 8 silmukan verran, pari viimeistä lisäyskerrosta joka kolmannella kerroksella, joustinta ilman lisäyksiä niin kauan kuin lankaa riittää ja lisälangalla muutama kerros lisää
Langat: Cascade 220 ja 7 veljestä
Puikot: 4 mm

Mies toivoi pipon, joka on tarpeeksi iso ja menee korville, joten tässä on käänne sitä varten, että aivan varmasti saa korvat peittoon. Nyt pipo vain taitaa jäädä odottelemaan ensi talvea, kun etelän talvi näyttäisi taittuneen ihan kunnolla kevääksi.

5 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Nätit säärystimet (samoin ne aiemmin tekemäsi!), ja tuo nappijono on kiva idea!

Hurahtanu Heidi kirjoitti...

Minunki silmää miellyttää kovasti tuo nappirivistö. Langan väri on myös ihana, mukavan harmoninen. Täälä pohjosessa ei aivan niin kovin kevät ole, vaikka plussakelejä on tääläki välilä. Vielä on pipoila käyttöä - ainaki ko on tottunu, eihän ilman tarkene ennen ko on +10! :o)

Outi kirjoitti...

Sanna: Kiitos! Napit oli minunkin mielestä ihan nappijuttu, pieni somistus sileään pintaan :)

Hurahtanu Heidi: Kiitos! Säärystimien väritys on myös mun makuun, ihania punaisen sävyjä ja harmaata ja valkoista sopivassa suhteessa.

Mulla on kans vielä pipo käytössä, vaikka keväisempään olen siirtynyt, mutta tuo mun miekkonen ei käytä pipoa kuin tosi pakkasilla, jotka täältä on jo loppunu..!

juuli kirjoitti...

Kivat säärystimet, ja muiden tavoin tietenkin ihailen noita nappeja. Ne saa heti säärystimet näyttämään niin paljon huolitellummilta.

Outi kirjoitti...

Juuli: Kiitos! Niinpä, kun jaksaa värkätä (ja hoksaa!), niin saa tosiaan viimeistellymmän näköistä jälkeä :)