perjantai 9. maaliskuuta 2012

Kukkasäärystimet

En ole aiemmin omistanut säärystimiä, mutta nyt päätin kokeilla, josko sellaisille olisi käyttöä. Löysin kirppikseltä muutaman euron täysvillaisen slipoverin, joka sopi tällaiseen tuunaustarkoitukseen hyvin. Pyöräytin sliparin koneessa pienessä huovutuspesussa, huopumisaste tosin oli minimaalinen.
Leikkasin säärystinkappaleet helmaosasta ja surautin yhteen saumurilla. Virkkasin sekä ylä- että alareunaan harmaalla langalla pitsityyppisen reunuksen.
Olin miettinyt jotain koristelua, ja päädyin sitten tällaisiin kukkasiin. Pesun jälkeen huomasin villassa reikiä siellä täällä, joten peitin reiät toisesta villapaidan jämästä leikatuilla pyörylöillä. Tuo toinen villapaita on muuten ollut riittoisa, siitä on tehty aiemmin mm. siskolle setti. Pyörylöitä laitoin myös muualle kuin reikien peitoksi. Muutamista pyörylöistä tein kukkasia, kirjoin ketjusilmukoilla terälehdet eri väreillä. 
 Kuvien stailaus on tosi tyylikäs: karvatohvelit + säärystimet + hame :)
Säärystimet pakataan nyt mukaan hiihtolomalle. Startti kohti pohjoisen hankia on huomenna, hiihtofiilikset on huipussaan!

3 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Oooo! Tulipa kiva. Tää onkin mukava idea säärystimiä varten, mä olen niiden suurkuluttaja.

Hurahtanu Heidi kirjoitti...

Nämähän on suloset! Tarvisin kans ohuet mutta lämpimät säärystimet ja just joku vanha villapaita vois sopia hyvin. Ko joku vain kiertäis kirpparilla minun puolesta, mie en jaksais yhtään. ;o) Ihastelen aina muitten kirjailut, itte en ossaa. Tai mistä sitä tietäis vaikka osaiski ko en ole koskaan kokeillu. En taia uskaltaa, ettei tule paha pettymys.. :o)
Toivottavasti hiihtokelit on kohillaan!

Outi kirjoitti...

Tiina: Kiitos! Tällä lailla saa säärystimet (ja muutakin) helpommin ja nopeammin valmiiksi kuin kutomalla, vaihtelun vuoksi kivaa tekemistä!

Hurahtanu Heidi: Kiitos! Mulla tulee aina silloin tällöin hinku poiketa kirpparille, juuri villapaitoja tai muuta tuunattavaa tsekkaamassa. Mutta joskus löytyy huovutettavaa ihan omasta kaapista :) Ei tuo kirjailu niin kovin vaikeaa ole, mutta tietysti oma työnsä siinäkin, tylsin osuus näissä säärystimissä, vaikka lopputulos kyllä sitten palkitsee! Hiihtokelit oli passelit, nyt on sitten palattava arkeen..