lauantai 11. helmikuuta 2012

Pipo / lippis

Järjestelin kierrätysmateriaalivarastoani ja löysin materiaalien joukosta vanhan trikoopaidan. Pyörittelin paitaa, ja tutkailin sen kuviota, ja päätin että tästähän syntyy lippapipo. Idean alku oli siskolle antamani lippapipo.
Käytin kaavana omaa trikoopipoani, tosin leikkelin pituutta hurjasti enemmän. Tein lippapipon valmiiksi, ja totesin, että ei tuo kyllä ole yhtään ideansa näköinen! Eikä istunut mun päähän ollenkaan. Niin joo, tein vuoren toisesta trikoopaidasta, ja ehkä pipo ei sen takia laskeutunut ja lörpsähtänyt niin kivasti, en tiedä. Joka tapauksessa päätin vähän säätää, ja lopputulos on sitten tässä.
Nyt on passelimpi, ja tässä kuvassa näkyy siis tuo kuviokin, se on vain tällä puolen. 

Malli: hatusta vedetty, eli oma pipo ja mielikuvitus
Kankaat: erittäin joustava lycratrikoopaita ja vuorina toinen trikoopaita, lipassa kovikkeena kovikehuopa, jota jäi äitin lahjalaukusta

Ensimmäinen versio on ommeltu tässä yhtenä päivänä, säätö ja korjaukset sitten toisena päivänä.
Tupsun tein jostain jämälangasta, jonka löysin lankalaatikosta, ja joka sopi hyvin väreihin. Lankakerä riitti juuri ja juuri tähän tupsuun. Mulla ei ole mitään mielikuvaa, mitä lankaa tuo on ja mitä siitä on aikanaan tehty.

Aika kiva pipolakkihan tästä tuli, ja käyttöön pääsee sitten kun kelit vähän lauhtuu!

6 kommenttia:

-maria- kirjoitti...

Lippapipohan olisikin hyvä idea, suojaisi vähän silmälaseja lumelta ja rännältä.

Hety kirjoitti...

Kiva pipo kevättalveksi! Erityisplussa ekologisuudesta :)

Outi kirjoitti...

-maria-: pienihän tuo lippa on mutta voi hyvinkin suojata vähän lumisateelta. Tänään olis ollut hyvä keli kokeilla, mutta villapipoon päädyin silti :)

Hety: Kiitos! Kiitos myös ekologisuuspisteistä :)

Hurahtanu Heidi kirjoitti...

Onpas kiva pipo. Tuomoselle trikoopipole oliski käyttöä sitte keväämmällä. Kivat printit!

Maritta kirjoitti...

Voi höh, mun kommentti katos johonkin. Mutta siis kiva pipo ja pitäisi itsekin tuollainen tehdä. Niin ja hauska idea tuo lippa tuohon :)

Outi kirjoitti...

Hurahtanu Heidi: Kiitos! Mulla on useampikin trikoopipo kevätkelejä varten, mutta nytpäs on lipalla ja tupsulla varustettu lisäksi :)

Maritta: Kiitos! Tällainen pipo on kyllä yksinkertainen tehdä, kun vain ryhtyy hommiin! Tuo lippa aiheutti tässä vähän säätöä kun ei ollut kaavaa tai ohjetta.