sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Huivihommia

Ostin kesällä Lontoon reissulla huivilankaa, ajatuksena oli kutoa huivi juhlamekon kaveriksi kesän juhliin. Langan värikin on täsmätty mekkokankaaseen, kun kangastilkku kulki mukana! Aloitin huivin kutomisen kyllä silloin kesällä, Muir-huivin ohjeella. Malli oli sen verran vaativa, että huivintekele eteni hitaasti ja totesin jo silloin, että ei millään ehdi juhliin valmiiksi. Huivintekele jäi siis hautumaan ja eipä siellä kesän juhlissa huivia tarvittukaan, kun oli hellettä.

Tuossa joskus syksyllä kaivoin tekeleen taas esille, purkasin sen ja vaihdoin mallia. Harunihan siitä sitten kehkeytyi.

 


Malli: Haruni  
Lanka: Manos del Uruguay Lace, pikkuisen yli 50 g
Puikot: 3,5 mm 
Koko: n. 120 cm x 55 cm
 Olin hankkinut lankaa kaksi vyyhtiä eli 100 g. Huivin edetessä mietin kuumeisesti, kuinka paljon suuremmaksi voisin huivia kutoa. Ohjeessa ensimmäisen mallikerran lehtikuviota tuli 12 toistoa, minä lisäsin kaksi, eli lehtikuvioita tuli 14. Ohjeessa varoiteltiin reunakuvion vievän lankaa hurjasti, joten en uskaltanut tuon enempää huivia suurentaa. No, korkkasin uuden kerän vasta kolmanneksi viimeisellä kerroksella, joten muutaman toiston olisi voinut hyvinkin tehdä lisää. Vähän harmittaa, kun tuo ei ole nyt suurensuuri. Mutta reunusta purkamaan tuskin lähden, kun eihän noita kaikkia langankiertoja ja silmukoita saa enää takaisin puikoille!
Huivin malli on kaunis, olen näitä ihastellut muiden tekeminä. Ja uutena oppina tuli virkattu päättely ja huivin pingottaminen tuollaiseksi pyöreäreunaiseksi. Piti muuten ostaa lisää nuppineuloja että sain kunnolla pingotettua!

Langasta tykkäsin kans, ihana ylellisyyslanka, jossa on kasmiria, silkkiä ja alpakkaa. Ja sitä olisi vajaa kerä jäljellä, millaiseenhan huiviin se riittäisi?
Perjantain lumimyräkkä on laantunut, mutta pakkasta on edelleen parinkymmenen tienoilla. Sunnuntaiaamu valkeni aurinkoisen kirkkaana.


Ihana talvi!

8 kommenttia:

Kytsätär kirjoitti...

Hieno huivi! Onnistunut väri.

Hurahtanu Heidi kirjoitti...

Kaunis huivi. Ja lanka taitaa tosiaan olla luksusta. Olen vain silitelly sitä lankakaupassa, vielä en ole ostanu.
Mie en ole tehny ko ihan pari pitsihuivia, neki aika paksusta langasta. Joku tuomonen ohuenohuesta tehty vois kiinnostaa. Se sopis paremmin sisäkäyttöönki kaulalle. Harkitaan. :o)

-maria- kirjoitti...

Todella kaunis huivi!

Outi kirjoitti...

Kytsätär: Kiitos! Tykkään kanssa noista punaisen sävyistä, mitä huivista löytyy, ja pienet vaaleat kohdat sopivat sinne sekaan kivasti.

Hurahtanu Heidi: Kiitos :) Lanka on tosiaan ihanan tuntuista kutoa. Mulle tämä on kans eka huivi näin ohuesta langasta, vaikka pitsihuiveja olen jonkun tehnytkin.

-maria-: Kiitos!

Maritta kirjoitti...

Kaunis huivi todellakin! Ja aivan ihana talviaurinko :D

Outi kirjoitti...

Maritta: Kiitos :)
Aurinkoisista pakkaspäivistä on saatu viime päivät nauttia, katsotaan minne saakka jatkuu!

Tiina kirjoitti...

Upea huivi! Näyttää ihan henkäyksen keveältä.

Outi kirjoitti...

Tiina: Kiitos!