lauantai 3. joulukuuta 2011

Lyydian lämmitin

Ihastuin Lyydian lämmittimiin oitis, kun näin Tikrun postauksen ja kuvat
Pääsin lukemaan kyseisen Kotilieden (19/2011) kampaajalla, ja tutkailin siinä samalla ohjetta tarkemmin. Ja pakkohan se lehti oli hankkia itselle! Ohje jäi hautumaan, ja jäin oikeastaan pohtimaan vain sitä, mistä langasta voisin kyseisen setin toteuttaa. Lankavarastoista kun ei nyt löytynyt sopivaa lankaa riittävän paljon (miksi muuten lankavarastoissa on paljon lankoja, mutta yksittäistä lankaa tai väriä ei ole kuitenkaan tarpeeksi...). Sittenpä sainkin tuliaisia Etelä-Amerikasta, ja tuliaisten joukosta löytyi jättimäinen vyyhti ihanan pehmoista luonnonvalkoista lankaa! Ja näin löysivät malli ja lanka toisensa.
Malli: Lyydian lämmittimet, kauluri, Kotiliesi 19/2011, Mari Muinonen
Lanka: Manos del Uruguay, Rittenhouse (oletettavasti, langassa ei ollut vyötettä)
Puikot: 4,5 mm

Sain langan poikaystäväni vanhemmilta, he olivat reissullansa poikenneet Montevideossa Manos del Uruguayn outlet-liikkeessä. Lanka oli n. 200 g vyyhdillä (ei muuten sisältänyt ainuttakaan solmua ja oli ihan sääli katkaista keriessä lanka, kun kerästä olisi muuten tullut aivan valtava ja hankala käsitellä!), ja langassa ei tosiaan ollut vyötettä tai muita tietoja. Eri lankaliikkeiden nettisivuja tutkailtuani ja vertailtuani lankaa kuvien lankoihin päädyin siihen, että tämän on oltava tuota Rittenhousea, eli 100 % merinovillaa.


 

Lanka on hieman ohuempaa kuin ohjeessa ollut Nepal, joten tein yhden mallikerran enemmän. Kaulurin leveys jäi silti hieman kapeammaksi kuin ohjeessa, mutta se ei haittaa. Tykkään ennemmin lähemmäs kaulaa tulevasta lämmittimestä, ja jäähän tähänkin nyt tuota väljyyttä.
Kiitokset nappikommenteista, päädyin näihin puisiin nappeihin! Ohjeen mukaan pitsireunan reikien olisi kuulunut toimia napinläpinä, mutta nämä puunapit eivät mahtuneet niistä läpi. Virkkasin reunaan kiinteitä silmukoita ja napinlävet, näin reunus myös tukevoitui hieman. Pelkkä pitsireuna olisi jäänyt vähän löperöksi. Ja viisi nappia riitti kuitenkin ihan hyvin.
Tänään on pitkästä aikaa ihanan aurinkoinen sää, vaan eipä yhtään jouluinen. Pikkupakkanen oli aamulla, mutta Hedda-myssy ja uusi kauluri olivat hieman lämpöiset tälle säälle. Joulukorttitalkoot on luvassa piakkoin, eiköhän se joulutunnelma siitä nouse!

5 kommenttia:

Kottby kirjoitti...

Kaunis lämmitin, ja nuo puiset napit sopivat täydellisesti! Johan tässä alkaa kaivata niitä paukkupakkasia, että ihanat lämmittimet pääsevät tositoimiin. :-)

Outi kirjoitti...

Kottby, kiitos! Pakkasia ja lunta kyllä kaivataan.. Lämmittimet saa nyt odotella sopivia kelejä.

Tiina kirjoitti...

Oi, miten kaunis! Ja nuo napit on kyllä ihan piste i:n päälle tuohon kauluriin.

Outi kirjoitti...

Tiina: Kiitos :) Harmittaa vain, kun haluaisin jo päästä tätä käyttämään mutta kelit on liian lauhat ja sateiset..

Blogger kirjoitti...

There is a chance you're qualified for a free $250 Ikea Gift Card.