keskiviikko 27. heinäkuuta 2011

Monenlaista pientä

Reissussa oltu, ja seuraavaan reissuun jatketaan lyhyen kotivisiitin jälkeen. Jotain pientä on kuitenkin saatu aikaiseksi käsityörintamalla, jossain välissä. Seuraavaan reissuun sisältyy mm. hääjuhlintaa, ja häälahjaan lisäilin vähän omaa väriä.
Varsinainen lahja, pata, sai seurakseen reseptikirjan ja keittiöpyyhkeen. Reseptikirjaan kokosin valmiiksi muutaman sopivan reseptin ja askartelin kanteen kyltin. Pyyhkeen reunaan ompelin somisteeksi pitsiä ja ruutunauhaa. Kortti on askartelutaitojeni huippua: valkoinen kortti, johon liimasin tapetinpalasen!
Häiden lisäksi reissuun kuuluu kyläilyä kotipuolessa, ja tuliaisia lähtee mukaan.
Samalla kun ompelin häälahjapyyhettä, löysin varastojen kätköistä käsinkirjotun kangaspalasen, jota olen säästellyt sopivaa tarkoitusta varten. Huomasin, että se sopisi keittiöpyyhkeen koristukseksi, ja ompelin siis toisenkin pyyhkeen. Kirjottu kangas oli alunperin ilmeisesesti tarjottimen tmv. seinäpidikkeen toinen osa (eli sellainen, missä kahdella nauhalla roikotetaan tarjotinta), ja tämä on lähtöisin mummin ja papan jäämistöistä. Ja kun sopivaa pitsiä löytyi varastosta, en voinut jättää sitä laittamatta kaveriksi.
Puikoilla on ollut viime aikoina sukkia, niitä kun on helppo pitää mukana reissun päällä, ja viimeisimpänä valmistuivat nämä.
Malli: Bones (Neulekirjasta) omin sovelluksin (ja virhein!), aloitin kärjestä ja tein peruskantapään
Lanka: Zitron Trekking Pro Natura, itse värjätty (tein värjäyskokeiluja joskus taannoin, mutta värit jäi jotenkin vaisuiksi)
Puikot: 2,5 mm

Ajattelin tarjota näitä sukkia mummille, toivottavasti koko on sopiva (luulisin kyllä, että on).

Vielä lopuksi on pakko hehkuttaa vetoketjuonnistumista! Hankin viime kesänä piilovetoketjupaininjalan, jota pääsin nyt vasta testaamaan, ja hei, se toimii oikeasti! Ei tarvittu mitään ylimääräistä säätöä, kun mekon vetska oli siististi paikallaan. Itse mekosta lisää myöhemmin.


5 kommenttia:

Maritta kirjoitti...

Oot kyllä ihania lahjoja tehnyt, kyllä hääparin kelpaa :D Ja sukat on myös hienot, haluaisin itekin nuo neuloa, mutta vielä eivät ole puikoille eksyneet. Mä olin aivan päähän lyöty tuosta piilovetoketjupaininjalasta viime syksynä, niin upeasti se sinne katosi kankaan sisään :D

Hety kirjoitti...

Ihania juttuja olet taas ehtinyt tehdä! Ja tuosta mekosta haluan ehdottomasti kuulla lisää!

Outi kirjoitti...

Maritta: Kiitos :) Sukat oli kiva kutoa, helppo mutta silti jujua, suosittelen. Ja, edelleen ihmettelen piilovetoketjupainininjalkaa, mainio!

Hety: Kiitos :) Mekosta unohtui ottaa kunnon kuvia häissä, oli niin paljon muuta järjestelyhommaa, mutta yritän saada sen tässä esiteltyä.

Anonyymi kirjoitti...

Hääpari kiittää!
-J-

Outi kirjoitti...

J: Olkaapa hyvät vain!