keskiviikko 21. huhtikuuta 2010

Alpakkaa alleille


Vihdoin ja viimein, se on valmis! Alpakkainen villatakkini, jolla varmasti tarkenee näin kesän kynnyksellä..!

Tätä olen tikutellut pitkin talvea, alkutalvesta aktiivisemmin ja loppua kohti vähän hitaammalla tahdilla. Lankahamsterointi maaliskuussa sekoitti kyllä kuvioita tämän neuleen etenemisen suhteen!
Malli: Henley perfected, Interweave Knits Magazine, winter 2007
Muutokset: Tein etumuksesta kokonaan avonaisen ja muutin nappilistat 1o 1n -joustimeksi.
Napinlävet virkkasin toiseen reunukseen, kun koosta tuli hieman liian napakka. En ymmärtänyt ohjeen "Division pattern" -ohjetta ihan täysin, joten tein siihen oman sovelluksen.
Lanka: Drops Alpaca, vajaa 300 g
Puikot: 3 mm, kaulus sekä hihan- ja helmankäänteiden sisäpuoli 2,5 mm
Napit StockmanniltaTo-do-listan tehtyäni poimin sieltä neuletakin toteutettavaksi. Hahmottelin mielessäni siistiä työkäyttöön sopivaa neuletta, ja lähdin liikkeelle lankaostoksista. Tummanharmaa väri tuntui jotenkin ajattomalta. Ja Dropsin alpakka tuli ensimmäisenä lankavaihtoehtona mieleen, kun olen sen jo aikaisemmin hyväksi havainnut. Mallia miettiessäni päädyin tähän useissa blogeissa aikaisemmin näkemääni neuleeseen.
Olen ihastellut tämän mallin sekä alkuperäisiä paitaversioita että modattuja neuletakkiversioita.Tietysti kävi niin, että ihan suoraan ei langan tiheys täsmännyt ohjeeseen, ja jouduin sitten mittailemaan ja mallailemaan, ja tein useampia mallitilkkuja. Kaikesta pohjatyöstä huolimatta neuleesta tuli hieman liian napakan kokoinen.. Sain ehkä hieman väljennettyä tätä napakkuutta sillä, että virkkasin vielä joustinreunaan kerroksen kiinteitä silmukoita, jonka jälkeen kerroksen piilosilmukoita ja nappien kohdalle ketjusilmukkaketjut napinläviksi. Tein alunperin napinlävet jo kutoessa toiseen reunaan, mutta ompelin sitten napit niiden päälle ja samalla ompelin napinlävet umpeen.Veikkaan, että ei tämä pitämättä jää. Neule tuntuu mukavalta päällä, ja sopii sekä farkkujen että suorien housujen kanssa pidettäväksi. Ja alle voi laittaa t-paidan tai kauluspaidan. Ehkä tätä voi käyttää nyt kevään ja kesän aikana takin korvikkeena, jos on viileää (no, kylmää kesää en toivo!).


Kuvaajana toimi ystäväni, kiitos siitä! Ja antaumuksella suoritti tehtävänsä, sillä alla olevaa kuvaa varten hän asettui selälleen kadulle makaamaan, onneksi sentään jalkakäytävän puolelle :)
Täällä etelässä mennään huimin askelin kohti kesää, leskenlehtiä ja krookuksia on siellä täällä jo kukassa. Ja mun krassi-istutukset voi hyvin (ainakin toistaiseksi)! Ensi viikoksi olen vielä menossa edellisen postauksen lumisiin maisemiin, ja ilmeisesti pääsen vielä hiihtämään ja lautailemaan! Lentäen en tällä kertaa pohjoiseen pääse, siitä pitää luonnonvoimat huolen.

6 kommenttia:

Eila kirjoitti...

Tosi hyvin onnistunut villatakki! Minä niin pidän tuollaisista niukista malleista. Kävin kurkkaamassa alkuperäistä, puseronakin olisi kiva.
Neuloin just yhden (saisi vaan kuvattua...)jakun alpakasta ja kylläpäs se aivastutti, olen ennenkin huomannut että nokkani ei oikein alpakasta tykkää:(

Mammutti kirjoitti...

Kaunis, ajaton ja monikäyttöinen takki!

Tess kirjoitti...

Kaunis ja tosi hyvin onnistunut neule!

Minustakin tuollaiset niukat mallit ovat nättejä. Tuo ohje on odottanut mulla toteuttamistaan siitä asti, kun se on julkaistu. Ehkä mie joskus :D

Outi kirjoitti...

Kiitos kehuista ja kommenteista!

Olen samoilla linjoilla kanssanne, tykkään kyllä tällaisista tyköistuvista neuleista. Tässä on vain pienenä ongelmana se, että ylimmät napit ei mene kiinni ilman että nappilista irvistää ;) Mutta onhan tuo kiva ja toimiva näinkin, puoliksi napitettuna.

Eila: alkuperäisistä ohjekuvista saa paremman kuvan pitsimallista, tuossa tummassa neulepinnassa se ei oikein kunnolla erotu.

maritta kirjoitti...

Ihanan ja lämpimän näköinen. Toivottavasti kuitenkin tulee käytettyä, ei ainakaan kuvissa näytä liian napakalta.

Harmi miten usein sitä joutuukin mittaamaan ja laskemaan, kun oma lankavalinta ei osu yhteen ohjeen kanssa.

Outi kirjoitti...

Kiitos, maritta, lämmin neule tuo kyllä on langan ohuudesta huolimatta! Niin ja ihmeen paljon matikkaa tarvitaan käsitöissä :)