sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Joulukalenterisukat

Sain viimeisteltyä joulukalenterisukkani eilen. Jouluaaton raita sekä katapäät ja varsiresorit jäivät tekemättä aattona muiden tohinoiden vuoksi, mutta olipahan välipäivillekin kutomista!
Sovelsin raitoja, kun en halunnut kaikista kovin leveitä. Ja värejä jouduin myös soveltamaan, kun langanjämistäni ei löytynyt esimerkiksi mandariinin oranssia (15. joulukuuta, suosikkihedelmä) ja kotitalon keltaista (16. joulukuuta). Myös saksan lipun väreistä löytyi vain punainen (18. joulukuuta, haaveiden matkakohde, minulla se on Berliini).
Lankoina sukissa on muun muassa Handun sukkalankaa ainakin kolmessa värissä ja Kujeen ruskeankirjava lanka. Lankaa meni sellaiset 75 g (joulupukki toi digitaalisen keittiövaa'an, jota voi tosi hyvin käyttää neuleiden punnitukseen). Ainoastaan tummanpunaisen ja tummanruskean langan sain kulutettua loppuun.

Kantapäätä kutoessa minulla meni usko, ja vaihdoin mallia lennosta. Siitä meinasi tulla aivan liian löysä. Niinpä etsin toisen ohjeen Ullasta, löytyy täältä (jälkikäteen neulottu kantapää).
Sukista tuli istuvat, sopivat ja kivan värikkäät ihan itselle! Tämä oli hauska kutomisprojekti, kun raidat tuli tehtyä suurin piirtein ajallaan, ja sukat valmistuivat yhtä aikaa. Opin myös kaksi uutta juttua: jälkikäteen neulottu kantapää ja löysästi päättely.

6 kommenttia:

Neili kirjoitti...

Kivan värikkäät sukat sinullakin!

Outi kirjoitti...

Kiitos, Neili! Onneksi oli monenvärisiä langanloppuja jemmassa että sai värikkäät sukat :)

Sanna kirjoitti...

Piti tulla tänne kurkkaamaan sinunkin sukkiasi. :) Kivoja raitoja ja värit sopii hyvin yhteen.

Outi kirjoitti...

Kiitos, Sanna!

Laura kirjoitti...

Tosi hauska idea tama joulukalenterisukka! Sulla on kauniit värit ja muutenkin kauniit sukat :)

Outi kirjoitti...

Laura, niin olikin ihan huippu tämä kalenteri! Ja kiitos :)