torstai 29. elokuuta 2013

Jump - hyppy syksyyn

Syksy tekee tuloaan vääjäämättä, ja kelit viilenee kohti kuun vaihdetta. Siispä tein tyttärelle syyshaalarin ja siihen asusteet. Kokoa haalarilla on sen verran, että olisi kiva jos vielä keväälläkin sopisi! 
Malli: Jumpsuit, Ottobre 4/2012
Koko: 74 cm
Kankaat: ruskea velour ja vuoritrikoot Ottobre shopista, vaaleanpunainen resori Eurokankaasta
Ohjeesta poiketen tein haalarista vuorillisen. Vuoriksi laitoin joulupukin tuomaa eläintrikoota, mutta sitä ei riittänyt ihan koko matkalle, niin takakappaleen alaosan tein samansävyisestä raitatrikoosta. 

Vuorin ompelun kanssa saikin hetken miettiä, miten sen parhaiten ja siisteimmin tekisi, kun ei siihen ohjetta ollut. Päädyin sitten kiinnittämään hiha- ja lahkeensuuresorit niin, että saumanvarat eivät näy nurjalla, ja viimeiseksi ompelin etureunat vetoketju- ja huppureunoihin päällitikkauksella. Ihan siisti tuli näin.
 Vetoketjuhalkio oli mallissa mielenkiintoinen yksityiskohta, ja sainkin sen onnistumaan kivasti, siis olen varsin tyytyväinen siihen (vaikka vaaleanpunainen kaitale vähän kiemurteleekin)!
Royal-tuotteelta tilaamani kokolaput ehtivät juuri saapua, kun olin tätä ompelemassa, niin sain hienon lapun niskaan! Laitoin myös puuvillanauhasta rinksun, jolla haalarin saa roikkumaan lastennaulakkoon, jahka sellaisen saamme eteiseen hankittua. Lisäsin myös vetoketjun yläreunaan kaistaleen trikoota, jotta vetoketju ei painaisi leukaa.
Kaikenkaikkiaan olen kyllä tyytyväinen lopputulokseen, kun kuvittelin, että tämä olisi vaikeampi ommella! Ja nyt tietysti toivon, että haalarille on myös käyttöä...
 Syksyksi tarvitaan myös asusteita, joten ompelin pipon ja kudoin parit lapaset. Jos oikein tarkkoja ollaan, niin eihän nuo asusteet käy värien puolesta haalarin kanssa yhteen, mutta koska ei olla tarkkoja, niin pistetään passaamaan! Ja eläinteema on molemmissa, norsuja löytyy vuorikankaan eläinten joukosta :) 

Pipon kangas: Nosh organicsin trikoota Puhde-puodista, resori Royal-tuotteelta
Koko: oman tyttären (4 kk) päähän sopiva
Kaavaa otettu äitiyspakkauksen pikkupiposta 

Lapaset: omasta päästä; turkooseissa 40 s, oransseissa 36 s
Lanka: Gjestal Maija
Puikot: 3 mm
Norsukaavio täältä

Lisäksi settiin ja syksyyn sopii aiemmin kutomani siksak-myssy.
Malli: siksak-myssy, Ullaneule
Lanka: Silkbloom fino
Puikot: 3 mm

Näillä mielin kohti syyskuuta, mihin se kesä katosikaan!

8 kommenttia:

Maritta kirjoitti...

Hieno haalari! Kyllä varmasti pian tulee käyttöä tällekin :D

Hurahtanu Heidi kirjoitti...

Johan on hieno haalari! Sait kyllä paljon siistimmin tehtyä tuon vetoketjuhalkion kuin mie, minun haalarista ei kehtais ottaa nuin läheltä kuvaa vetoketjun alkupäästä. ;o) Olishan minunki pitäny ommella vetoketju vuorikankaan alle piiloon, mutta en vain tajunu! Pöh, ens kerrala sitte. :o) Ollaan varmaan samalla lailla väännetty nuo resorit hihoihin ja lahkeisiin - olihan siinä hommaa että pysy kärryillä siitä mihin se sauma nyt lopulta tullee. ;o)
Minunki pitäs ottaa puikot käteen ja neuloa parit lapaset. Meinasin koittaa jo peukalonki tehä, jospa se saatais paikalleen jo.

Outi kirjoitti...

Maritta: Kiitos :) Jep, heti kun kääntyi kalenterinlehti syyskuulle, viileni sää ja pääsee pian haalari käyttöön.

Hurahtanu Heidi: Kiitos :)
Ihmettelin kyllä itsekin, miten tuo vetoketju noin onnistui, kun olin huomannut että se on tuottanut ongelmia ompelijoille. Mutta siksipä uskalsin kuvankin laittaa! Mietin ja pähkäilin ompelujärjestystä, ja meinasin kans ommella vetoketjun vasta viimeiseksi niin että se yhdistäisi vuorin ja päällisen, mutta hoksasinpa kokeilla toista järjestystä, ja tyytyväinen olen.
Mulle tuli yhtäkkiä hoppu noitten lapasten kans, ku tajusin että meillä ei ole yhtään villalapasia tytölle, mutta onneksi noin pienten vaatekappaleiden kutomiseen ei kauan mene!

Hepuli kirjoitti...

Ihan mahtava haalari! Mulla on tuo to do-listalla ja samassa koossa, mutten ole uskaltanu alottaa tuon vetskarin takia... Ootko resoria yhtään venyttäny sitä ommellessa? Entä onko tuolla vetoketjun kohdalla joku tukikangas? Kauniit on myös nuo asusteet!

Outi kirjoitti...

Hepuli: Kiitos!
Ei tämä niin vaikea toteuttaa ole, ei muuta ku ompeluhommiin! Resorikaitaleen pituus on n. 70 % vetoketjuhalkion+hupunreunan pituudesta, joten venytystä on. Ja se kaitale ommellaan ensin, sitten vasta vetskari, ommel tulee samaan kohtaan kuin resorikaitaleen tikkauksessa. Tukikangasta en laittanut, eikä ohjeessakaan kehotettu laittamaan. Mietin hetken, että olisin harsinut vetskarin varalta, mutta päätin mennä suoraan asiaan, ja jätin harsimatta, tällä kertaa onnistui kerralla, ihme ;)

Sini kirjoitti...

Hei. Paljonko sulla kului tuohon kangasta? Mulle on kaava postissa tulossa ja kovasti ihania kankaita katselen ja mietin paljonko tähän 74cm kokoon tarvis varata. Ja P.S. Ihana on. Nyt yritetään samaa vähän heikommillakin ompelutaidoilla.

Sini kirjoitti...

Ja ihana on siksak myssykin. :)

Outi kirjoitti...

Sini: Kiitos kommenteista, haalari on jo kovassa käytössä, ja hyväksi havaittu! En yhtään kyllä muista, kuinka paljon kangasta olisi mennyt. Olen saanut kankaan siskoltani, ja siitä oli jo leikelty yhdet vauvan housut. Ohjeessahan näyttää olevan 70 cm kangasta tämän kokoiseen haalariin.