tiistai 9. heinäkuuta 2013

Kesäisiä housuja

Kesä on hurahtanut heinäkuun puolelle ihan huomaamatta! Muutto omaan uuteen kotiin kesäkuussa vei kaiken ajan ja energian mikä lapsenhoidolta liikeni. Heti, kun sain ompelupisteen järjestykseen uudessa kodissa, surauttelin muutamat kesäiset housut omalle ja siskon tytölle. Ottobre-lehdestä löytyi niin helppo malli, että näitä teki samalla kertaa useammat.
Malli: Ottobre 3/2013, 4. Summer sea trikoohousut
Koot: 62 cm (kahdet vasemmanpuolimmaiset omalle tytölle) ja 62 cm kaavalla reilummilla saumanvaroilla (oikeanpuolimmaiset siskontytölle)
Kankaat: ruskea-valkoraidallinen siskolta saatu (ilmeisesti Ottobren myymälästä ostettu), oranssi-valkopalloinen Eurokankaasta
Pepun päälle ompelin taas nauhanpätkät, kaikkiin erilaiset. Nauhat ovat Ottobren myymälästä sekä Peikonpojalta.

Sen verran sovelsin ohjetta, että taittelin resorit vyötärölle ja lahkeisiin kaksinkerroin perinteisellä tavalla. Vyötärö etenkin näytti kovin korkealta, ja Heidi täällä siitä mainitsikin. 
Siskon tytön housuihin tuli pikkusen ohjetta kapeammat lahjeresorit, kun punainen resoripala uhkasi loppua kesken. Mutta mitäpä se näin kesähousuissa haittaa!

Ihastuin kovasti oranssin ja turkoosin yhdistelmään, kun kaiken lisäksi tyttären kaapista löytyi housuihin sopiva body. Ja kappas kun meidän leikkimattokin mätsää settiin!


4 kommenttia:

Maikki kirjoitti...

Aivan ihania pöksyjä! Houkuttelee tämmöisen taitamattomankin ompelijan pian ompelukoneen ääreen... :)

Outi kirjoitti...

Kiitos, Maikki! Tämä on niin helppo malli, että onnistunee vähemmän ommelleeltakin :)

Hurahtanu Heidi kirjoitti...

No niin, pääsithän sieki viimein ompeluhommiiin! :o) Kivoja kesähousuja. Tuo oranssi varsinki sykähdyttää, olen jotenki nyt innostunu kovasti keltasista ja oransseista vaatteista. :o) Tekisinköhän mieki vielä toiset taitetuilla resoreilla? Onkohan vielä kesää jäljellä? Täällä ei ainakaan kovin olla helteistä nautittu enää aikoihin. :o(

Outi kirjoitti...

Hurahtanu Heidi: Kyllä, ompelemaan on päästy, mahtavaa! Mietin, voisko tuota kaavaa hyödyntää pitkiin housuihinkin, kun lahjetta vain pitentäisi..? On niin helppo malli! Täällä etelässä on kivat kesäkelit, lyhyillä lahkeilla pärjää kyllä, ja toivon että näin jatkuu!