torstai 7. kesäkuuta 2012

Keltaisia lehtiä

Kesäisen keltaista väriä ja pitsilehtikuviota, niitä löytyy juuri valmistuneista sukistani.
Tosin keltaiset lehdet tuovat mieleen syksyn!
Malli: Embossed leaves socks, kirjasta Favorite Socks
Lanka: Hopeasäie Basic, väri Ninni, reilu 50 g
Puikot: 2,5 mm

Ostin langan keväällä käsityömessuilta, ja minulla oli heti tämä sukkamalli mielessä langalle. Ja lopputulos on kyllä passeli yhdistelmä. Lanka oli jotenkin yllättävän ohutta, ja puikot olisi saaneet olla himppusen pienemmät, 2,25 mm, mutta sen kokoisia en omista. Sileällä osuudella käsiala on tästä johtuen vähän epätasaista. 

Malli oli helppo ja kiva kutoa, ensimmäinen sukka valmistui mulle nopsaan tahtiin eli noin viikossa. Kärkikavennukset tehtiin hauskalla tavalla niin, että kärkeen muodostui vähän tähtimäinen kuvio (mikä ei nyt näistä kuvista kovin hyvin erotu..).
No, tästä kuvasta huomaa, että vähän on viimeistelyt jääneet kesken! Langanpäitä en  ehtinyt päätellä, mutta ehkä sen ehtii tässä joku kerta. Katsotaan, pidänkö sukat itse vai laitanko lahjalaatikkoon odottelemaan.

9 kommenttia:

Lotta kirjoitti...

Aivan ihanat sukat! Olenkin tuota kirjaa jo katsellut, että tilata pitäisi, siinä on monta kivaa sukkamallia :).

Maritta kirjoitti...

Kauniit! Tuo lanka on aivan ihanan värinen. Mä neuloin hopeasäikeeni 2.25 mm kun 2.5 tuli ihan liian epätasaista. Siinä oli kyllä neulomista... Tämä malli on kyllä ihana, pitäisi neuloa toisetkin.

Neulisti kirjoitti...

Todella kauniit sukat. Nuo kärkikavennuksen näyttävät myös ihanilta.

Elina kirjoitti...

Kauniit sukat ja niin kesäinen väri.

Outi kirjoitti...

Lotta: Kiitos! Minä hankin tuon kirjan ihan tämän sukkamallin takia, muutama vuosi sitten, ja vasta nyt sain aikaiseksi nämä kutoa :) Onhan siinä toki muitakin kivoja sukkaohjeita.

Maritta: Kiitos! Katsoin sun sukkia kyllä, että oli tasaista jälkeä pienemmillä puikoilla, mutta olin jo ehtinyt kutoa näitä niin pitkälle, etten viitsinyt alkaa purkamaan ja vaihtamaan. Pitää hankkia vastaisuuden varalle nuo 2,25 mm puikot, mutta sitä pienemmillä en kyllä ala tikuttamaan ;)

Neulisti: Kiitos! Jep, ihan hauska välillä kokeilla muita tapoja tehdä sukan eri osia, niin kuin nyt tuo kärki.

Elina: Kiitos! Niin on, kesäinen väri kyllä, tykkään :)

Vyyhti kirjoitti...

Kauniit sukat ja hurmaava väri! Mikä siinä keltaisessa onkin, kun niin ihastuttaa...

Outi kirjoitti...

Vyyhti: Kiitos! Kevätkö sen keltaisen villityksen tuo :)

Tiina kirjoitti...

Ovatpa kauniin keltaiset sukat! Mullakin olisi keltaista Hopeasäiettä varastossani, tekisi heti mieleni laittaa puikoille samanlaiset. :)

Outi kirjoitti...

Tiina: Eikös olekin, keltainen on kyllä aurinkoinen väri, etenkin nyt kun sitä aurinkoa ei ole juuri näkynyt :) Hopeasäikeen langat on kyllä ihania, ja ne värit, oli niin hankala valita kaikista ihanista sävyistä!