perjantai 11. marraskuuta 2011

Väri-ilottelua

Aiemmin syksyllä hankkimani Handun langat saivat hiljattain uuden muodon, ja minä siinä samalla kutoessa yhdenlaista väriterapiaa. Iloiset raitasukat piristivät jo tekovaiheessa ja varmasti käytössäkin!

Malli: perussukat kärjestä alkaen 64 silmukalla, tiimalasikantapää
Koko: 39 eli omaan kinttuun passeli
Lanka: Handun sukkalanka-duo (75% villa, 25 % polyamidi)
Puikot: 2,5 mm

Aikomukseni oli kutoa Vellamo-sukat, mutta ensimmäisen kirjoneuleosion jälkeen tarkastelin sukkaa, ja totesin että nämä langat eivät sovellu kirjoneuleeseen. Kuvio ei oikein päässyt oikeuksiinsa vaan näytti sekavalta, ja päätin sitten tehdä pelkkää neljän kerroksen raitaa koko matkan.
Tiimalasikantapää on mun jalalle sellaisenaan hieman ahdas, joten lisäsin ennen kantapään aloittamista yhteensä 12 silmukkaa joka kolmannella kerroksella, sukan molemmilla reunoilla kiilalisäysten tavoin. Ja vastaavasti kavensin samat 12 silmukkaa kantapään jälkeen. Näin sukat istuvat jalkaani oikein mallikkaasti.
Ajattelin kutoa langat viimeiseen senttiin saakka, ja käytin molempia värejä tasaisesti, siksipä kantapääkin on kaksivärinen. Mutta into kuitenkin lopahti ja varrelle tuli ihan sopivasti pituutta näinkin, niinpä lankoja jäi vielä pienet kerät jemmaan. Tykkäsin langasta ja etenkin näistä väreistä! Piristävät kummasti!

Ja näin syksyn hämärissä tarvitaan ehdottomasti heijastimia joka lähtöön. Kun näin tämän hauskan liskojengin, keksin että tätähän voisi käyttää myös heijastimeen. Alun perin ohje on siis kirjanmerkki.
Lisko pääsi kummipoikani syntymäpäivälahjan omatekoiseen osuuteen. Lanka on jotain 7 veljeksen vahvuista lankalaatikon kätköistä, koukku oli 3,5 mm. Heijastinnauhalla ompelemalla tein selän kuviot ja laitoin nauhaa vielä häntäänkin. Hieman huonostihan tuo lanka taipuu, kuvio on vähän hatara, mutta ehkä tuo asiansa ajaa. Virkkasin ainoastaan liskon vartalon ohjeen mukaan, kun en jaksanut tavata englanninkielistä ohjetta enempää. Virkkuusanasto kun ei ole niin hallussa englanniksi! Loput sovelsin omasta päästä, ja onhan nuo käpälät (hmm, onko liskolla käpälät..) hieman pienemmät eikä niin hauskat harakanvarpaat kuin ohjeessa. Laitan vielä hakaneulan tuohon liskon kaulan tuntumaan, millä sen saa kiinnitettyä takkiin. Toivottavasti se pysyy kolmivuotiaan touhuissa mukana!

3 kommenttia:

-maria- kirjoitti...

Kiva tuo kaksivärinen tiimalasikantapää!

Hauska tuli heijastinliskosta :) Luultavasti enemmän kolmevuotiaan makuun kuin joku kova mainosheijastin ;-)

Tess kirjoitti...

Pirteät sukat! Nuo on varmasti enemmän kuin tarpeen tässä tämän hetkisessä harmaudessa.

Outi kirjoitti...

-maria-: Kiitos :) Hauska sattuma heijastimen kanssa oli vielä se, että kummipoikani tämänhetkinen lempiväri on musta!

Tess: Kiitos! Tosiaan kaikki väri ja valo on hyödynnettävä tässä hämäryydessä!